Personal image

Morten Lyager


Hvem er jeg?

Mine kendetegn er ansvarlighed, nytænkende og masser af gå på mod. Jeg er født og opvokset på Fyn, flyttede i ’94 til København i forbindelse med min læretid, hvorefter jeg i ’06 slog mig ned i Ølstykke, sammen med min nystiftet familie, hvilket vi er meget glade for. Egedal er et dejligt sted, som har givet mig og min familie, masser af muligheder og mange nye venner.
Jeg har altid været aktiv og har ofte gang i flere ting på samme tid. Siden jeg var 14 år, har jeg været frivillig medarbejder i arbejderbevægelsens børne og ungdomsorganisation DUI-LEG og VIRKE, hvilket har givet mig en masse spændene udfordringer og erfaringer for livet. Her har jeg bl.a. arbejdet meget med børne- og ungdomspolitik, solidaritetsprojekter som opbygning af skoler i Indien og Nicaragua, alt sammen baseret på de socialdemokratiske værdier.
Min erfaring: Jeg er uddannet elektronikmekaniker, arbejder på 12 år som konsulent med speciale i data-netværk og -drift. I min fritid, er jeg frivillig i DUI-LEG og VIRKE, formand for Klub-Egedals områdebestyrelse og 1. suppleant til den socialdemokratiske byrådsgruppe i Egedal. Samt medlem af bestyrelsen i S-Egedal.
Ellers har jeg været aktiv disse steder:
 Medlem af Egedalbyråd i knap 2 år (Forrige valgperiode).
 Lokal kampagne ansvarlig i S-Egedal ved de sidste 2 folketingsvalg
 Næstformand i S-Egedal i 2 år
 Landsformand for DUI-LEG og VIRKE (DUI) i 6 år
 Formand for arbejderbevægelsens børneorganisation i norden (ABN) i 2 år
 Medlem af den socialdemokratiske hovedbestyrelse i 2 år
 Medlem af Dansk Ungdoms Fællesledelses (DUF) styrelse i 4 år

 

Hvorfor stiller jeg op?

Jeg stiller op til byrådet, fordi jeg synes det er vigtigt, at man engagerer sig i sit lokalsamfund og fordi jeg har noget at byde på. Mange år som foreningsaktiv og far til 3, har givet en kæmpe erfaring, som jeg gerne vil give tilbage til vores lokalsamfund.
Det er især disse områder som er vigtige for mig:
 Børne og unge er og bliver mit hjerteblod, får vi først vores børn og unge godt og sikkert igennem deres barndom. Så fungere mange ting meget bedre resten af deres liv. Børn og unge skal have det godt, hvilket inkluderer alt hvad der påvirker familieforhold og hverdag i Egedal
 Kultur og fritidsaktiviteter er for mig kernen i et godt lokalsamfund, mødes vi ikke på tværs af vores sociale lag, så mister vi forståelse og respekt for hinanden. Et stærkt kultur- og foreningsliv styrker kommunens fællesskab, på så mange måder at det bare skal fungere.
 En stærk og sund økonomi er vigtig for en kommune. Selv om meget er bestemt fra folketinget, er det vigtigt at Egedal har en økonomi i balance. Det er til tider svært, men det kan kun ske ved godt politisk samarbejde og klare prioriteringer.
 Gode forholdene for de svageste i Egedal, skal forbedres. Jeg er selv ramt af en kronisk gigt-sygdom og har et handicappet barn, så jeg kender handicapområdet indefra, også her i Egedal. Der kan gøres meget mere for at styrke dette område, så vi får inkluderet de handicappede mere i vores lokalsamfund.